Ne jemi zëri juaj...


Mirëseerdhët në gjirin e Klubit tonë...

Monday, 23 January 2012

3 poezi nga Timo MërkuriRruga e lagjes sime
Sa e bukur është rruga e lagjes sime,
sa e bukur.Vetem
 të rinjtë i mungojnë. Djemtë që kanë mërguar.
Ndaj më ngjan si një det pa brigje,
ndaj më ngjan si një vajzë pa fat.

Si vajzat e vendlindjes sime  që mbeten pa martuar.
Vjeshtë e përdhunuar
S’e kuptuam kur erdhi vjeshta.Veç kur pamë
gjethet e rëna, si copëra fustani grisur me dhunë
dhe bajamen e vogël, që dridhej në erë
si një vajzë e përdhunuar.

Atëherë vumë re
se gjimnazistet  shkonin rrugës të menduara.
Një vajzë  po hipën në target

Vajzë e bukur, që si pulëbardhë a si ëndër Afërdite
Dole apo do zhytesh në thellësitë e detit ?

Kam ndrojtje të të afrohem.Lumturohem duke të parë.
Por kur shoh për ku je nisur, më vjen të ulërij.

No comments:

Post a Comment