Ne jemi zëri juaj...


Mirëseerdhët në gjirin e Klubit tonë...

Monday, 27 February 2012

8 Poezi nga Kostas Mondis.Përkthyer nga Niko Kacalidha


Vajza me të bardha


Ç’u bë ajo vajza me të bardha
Që e dashuruam për dy javë në këtë anëdet?
Ç’u bë ajo vajza me të bardha
Që e lamë pa gjumë për dy javë në këtë anëdet?
Tridhjë vjet emrin ia kanë shuar
Tridhjetë vjet ia paskan prishur formën.
Ç’u bë vallë?Dallëndyshet


S’ka rëndësi në se janë dallëndyshe
të tjera,ato që erdhën.
S’ka rëndësi ç’u bënë ato të vjetëshmet.
Rëndësi ka që “erdhën dhe sivjet dallëndyshet”,
Rëndësi ka që zërat e dallëndysheve
përshkruan dhe sivjet lagjen tonë.


Pushtimi

O zot,ëndër e ligë le të jetë
Dhe të zgjohemi.


Përmendoret e heronjve


Druhem për qëllimin e vërtetë,
Druhem se është thjeshtë
Për të nxitur dhe të tjerët të vriten.
Një Akil i çuditshëm


Ky na qënkish një Akil i çuditshëm!
Shfuqizoi pavdekësinë
dhe shkroi dhe në thembrën tjetër
dhe në fytyurë dhe në kraharor:
“Të vdekëshme, të gjitha të vdekëshme”.Gjethet


Nuk do të kenë pranverë të dytë.
megjithatë shihni sa bukur bien,
shihni me çfarë ndjenje rënie bien !


Ndërhyrje te zoti.

E di. I kam shkruar dhe pres përgjigje.


Cirku


E mendoni mirë se ç’bëni
Kur duartrokisni shpotitë e natyrës?
E mendoni mikrë çfarë duartrokisni,
kur duartrokisni elefantin  me fund gruaje
dhe uturakun e natës?


No comments:

Post a Comment