Ne jemi zëri juaj...


Mirëseerdhët në gjirin e Klubit tonë...

Monday, 27 February 2012

3 Poezi nga Niko KacalidhaNjëmijë guacka deti

Njëmijë guacka deti blegërijnë brigjeve, kullotur në
bunacë

Kopshte haruar brigjeve duke pritur jaseminin e prillit
 dhe yllin e portokallit
Kopshte haruar brigjeve duke pritur gjethin e shpirtit
 të limonit.
Të gdhijnë zogjtë e puthjeve nëpër çarçafë pulëbardhash
Të hyjë nga lesa e anëdetit erëmimi i mandarinave
duke i kapur në flagrancë të dashuruarit e puthjes.
Kopshte  haruar brigjeve pas asteriseve natore dhe paqes
 enigmatike të puthjeve

Njëmijë guacka deti blegërijnë brigjeve, kullotur në
 bunacë buzëpërgjakura prej  puthjes.


Kepi i Palladës


Nata theu ditën në kep të Palladës
Dita si somnambul i vërsulet natës.

Nga plagët e tyre kanë çelur shegët
Nga dhimbja e tyre fërfëllijnë shtërgjet.

Jasemini

O, ç’marrëzi, zjarr mori jasemini!
O, ç’tmer, venitet jasemini!
O, ç’fat, pak orë rroka jasemini !

Po si nuk i ka ngjarë amarandusit ?!..

No comments:

Post a Comment