Ne jemi zëri juaj...


Mirëseerdhët në gjirin e Klubit tonë...

Monday, 27 February 2012

4 Poezi nga Timo Mërkuri

Pragmbrëmje në bregdet

Ah ky det, ky det që nis te zemra ime
dhe këto pulëbardha në zhytje
që kërkojnë refugjatët e mbytur.

Ëndrat më ikën me skaf dhe stërkalat
janë lule të bardha,
lidhur në n jë tufë mortore, hedhur në det.

Kush i hodhi pas kësaj ikjeje vallë?

Hëna hesht. S’pa gjë. Atë çast s’kishte dalë.


Kënga e sime motre

Për mua refugjatin, vallë,
janë thurur shekujve këngët e mërgimit?

Sa dhimbshëm i këndon motërzeza ime.

Lotët e një ëndërre.

Në ëndërr pashe vendlindjen.
Kur u zgjova
fillova të lotoj përsëri.

Oh, ç’dhimbje e madhe është, i vogli, qyteti im.


Hëna në dritaren e mërgimtarit

Në dritaren time erdhi hëna
si një buzëqeshje e shumëpritur, e bardhë.
Por në ç’dritare të vendlindjes sime
u ul sot hëna vallë?No comments:

Post a Comment