Ne jemi zëri juaj...


Mirëseerdhët në gjirin e Klubit tonë...

Sunday, 11 October 2015

Nderimi me Pendën e Artë, të Argjendtë dhe të Bronxtë

Nderimi me Pendën e Artë, të Argjendtë dhe të Bronxtë
Fjala ceremoniale në Akademinë Letrare
Nga Timo Mërkuri
Të nderuar pjesmarës të Manifestimit Poetik Trirema Joniane!
Trirema jonë joniane mbriti në brigjet e edicionit të 9 dhe të gjithë ne zbritëm prej saj për të blatuar ide në Tempullin e posangritur të Akademisë Letrare. 
Në këtë udhëtim, një meritë dhe rol të madh ka patur fjala artistike e miqve tanë, e cila si një erë e mbarë mbi velat e Triremës e ka shpejtuar udhëtimin e saj nga një edicion në tjetrin, e ka bërë këtë udhëtim më të bukur, më frytdhënës duke I shndruar manifestimet tona në festa poetike të dëshiruara.
Ne u jemi borxhllin miqve tanë për ndihmesën dhe kontributin e tyre.
Ne gjithmon kemi menduar për formën dhe mënyrën e shlyerjes së këtij borxhi. Klubi I Krijuesve Joniane nuk organizon konkurse për dhënie çmimesh për pjesmarësit në edicionet tona. Ne nuk pranojmë të marim rolin e arbitrit në vlerësimin e krijimtarisë të miqve tanë, krijimtari me të cilën ata paraqiten në manifestimet tona. Gjithashtu ne nuk jemi dakort të vlerësojmë profilin poetic të krijuesve me një ose dy poezi që paraqiten në këto manifestime dhe të lëmë mënjanë kollona të tëra veprash letrare të krijuara prej tyre. .
Në edicionin e kaluar disa miqve dhe shoqatave ju akordua nga Bashkia Sarandë “Çertifikata e Mirënjohjes së Qytetit të Sarandës”. 
Në këtë edicion, në shënjë mirënjohjeje dhe vlerësimi, për kontributin e dhënë në propogandimin, studimin dhe analizat e krijimtarisë sonë letrare, të manifestimeve tona si dhe kontributin e tyre letrar në letërsinë kombëtare, klubi I Krijuesve Jonianë ka vendosur të japëë çertifikuar për 13 nga miqtë tanë simbolin e shoqatës, që përfaqsohet prej një Zogu Deti që ka formën e pëllëmbës së dorës së poetit si dhe 6 miq ti nderojë me Pendën e Artë, Pendën e Argjendtë dhe Pendën e Bronxtë të modeluar si një velë në një varkë, e cila shndrohet në një tufë pulëbardhash që nisen fluturim.
Duke shpresuar në mirëkuptimin tuaj shpall se:

1-Penda e artë I jepet z Fatmir Terziu.
2.a-Penda e Argjendte I jepet znj Albina Idrizi
2.b-Penda e Argjendtë I jepet z Sadik Bejko

3.a-Penda e bronxtë I jepet z Sabit Rustemi
3.b- Penda e bronxtë I jepet z Anton Nik Berisha
3.c- Penda e bronxtë I jepet znj Zejnepe Alili Rexhepi.

Sarandë, më 26.09.2015

No comments:

Post a Comment